Dolt inom dig: En filosofisk eko-thriller om demokratins kärnvärden, livets potential och ändlösa äventyr


Författare: Joachim Elevant
Förlag: Books on Demand
Utgivningsdatum: 2015-07-09 00:00:00

I Ural år 1952 lever överste Koratz i en ond kommunistisk mardröm som han i högsta grad själv bidrar till som forskningschef över ett avancerat kärnvapenprogram åt Sovjets ledning. Men han spelar ett hög maktspel som han förlorar och blir istället förpassad att fortsätta sitt liv på flykt i vildmarken. I en parallell berättelse i nutid lever fyra vänner i Stockholm – Eric, Isak, Denise och Karin – där de studerar och arbetar. En okonventionell professor Wilhelm på Handelshögskolan erbjuder Eric och Isak att göra ett uppsatsarbete vilket tar dem på vidlyftiga äventyr i affärsvärlden. Denise arbetar med en programvara för Internet-demokrati medan Karin driver ett ekologiskt café på Södermalm och extraknäcker genom att läsa tarokort. Samtidigt, i en politiskt orolig omvärld där historiens vingslag utmanar den demokratiska och civiliserade världen, pågår cyberattacker mot flera samhällsinstitutioner i form av kärnkraftverk vilket kulminerar i ett terrorhot riktat mot världssamfundets största politiska sammankomst. Dolt inom dig är en aktuell metafysisk spänningsroman om politiska revolutioner, ekonomiska härdsmältor, vacklande ekosystem, tro och uteliggarromantik.
Hur påverkar överste Koratz eftermäle de fyra vännernas liv i nutid och vilka politiska konsekvenser kan vänta när samhället stresstestas? Vågar du ta emot svaret?

Med naturen som förebild och bakgrund som civilingenjör har Joachim Elevant arbetat många år med hållbar energi och IT i syfte att bevara den fri västerländska och demokratiska livsstilen. Det har varit en influens i produktionen av boken såväl som erfarenheter från FN-tjänst i Bosnien, ett stort sportsligt engagemang och ett genuint intresse för existensiella frågor. Tillgängliga format:

EPUB med vattenmärke


ISBN: 9789175697949